BM'de Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil edecek

BM sığınmacı krizini dünyanın gündemine taşımak için toplanıyor. Bugün başlayacak olan BM Genel Kurul görüşmelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Kurulu'na seslenecek.

Haberler NTV Haber 19.09.2016 - 10:01

BM Genel Kurulu sığınmacı krizini dünya gündemine taşımak için ABD'nin New York kentinde toplanacak. New York'ta başlayacak toplantılar kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın BM Genel Kurulu'na hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca ABD Başkanı Barack Obama'nın öncülüğünde sığınmacılar konusunda düzenlenecek liderler zirvesine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada Türkiye'nin sığınmacı krizinde üstlendiği sorumluluğu vurgulayan bir konuşma yapacak.

BM'deki görüşmelerde masada olacak bir diğer konu 6 yılda 300 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği Suriye'deki savaş olacak.

ABD'nin IŞİD hedefleri yerine yanlışlıkla Suriye ordusuna ait askeri üssü vurması üzerine ateşkesin mimarı Rusya ve ABD arasında gerginlik tırmanıyor. Bu durumun Genel Kurul'daki görüşmelere de yansıması bekleniyor.

New York'ta uluslararası Suriye Destek Grubu'nda yer alan ülkerin katılacağı bir görüşmenin gerçekleştirilebileceği de belirtiliyor. Ğörüşmede ateşkesin devamlılığı için bundan sonra atılacak adımların ele alınacağı belirtiliyor.

BM koridorlarında konuşulan bir diğer konu görev süresi yıl sonunda dolacak olan BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un yerini kimin alacağı olacak.

Koltuk için 5'i kadın 11 aday yarışıyor. Bu adaylar arasında eski BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ismi öne çıkıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız