BM'den Avrupa Birliği'ne "insanlık dışı" suçlaması

BM İnsan Haklari Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin, Avrupa Birliği'nin göçmenler konusunda Libya'ya yardım etme politikasının "insanlık dışı" olduğunu söyledi.

Haberler NTV Haber 15.11.2017 - 10:12 Son Güncelleme : 15.11.2017 - 10:13

BM İnsan Haklari Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin yaptığı yazılı açıklamada Libya'daki gözaltı merkezlerinde tutulan göçmenlerin korkunç şartlar altında olduğunu belirtti.

Hüseyin daha önce vahim olan durumun felakete dönüştüğünü ifade etti.

BM İnsan Haklari Yüksek Komiseri Zeyd Raad el Hüseyin AB'nin Akdeniz'deki göçmenleri durdurup Libya'ya geri gönderen Libya sahil güvenlik ekiplerine yardım etmesinin "insanlık dışı" olduğunun altını çizdi.

Açıklamada Libya'daki göçmenlerin işkence, zorla çalıştırılma ve cinsel saldırı gibi çeşitli istismarlara uğradıkları da dile getirildi.

Libya'da tutulan göçmenlerin sayısı eylül ayında yaklaşık 7 bin kişiyken kasım ayının ilk haftasında bu sayı 19 bini aştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız