Çeçenistan operasyonları sona erdi

Rusya, Çeçenistan'daki 10 yıldır sürdürdüğü "operasyonları" sona erdirdiğini açıkladı.

Haberler NTV Haber 16.04.2009 - 14:37

Rusya, Çeçenistan'daki ayrılıkçı militanlara karşı yaklaşık 10 yıldır sürdürdüğü "operasyonları" sona erdirdiğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Medvedev, geçen ay Çeçenistan'da hayatın normale dönmeye başladığını söyleyerek Rusya'daki terörle mücadele komisyonundan bu adımı değerlendirmesini istemişti.

Rusya Terörle Mücadele Komitesi, Medvedev'in talebine uydu ve Çeçenistan'daki terörle mücadele operasyonlarını sona erdirme kararı aldı.

Komitenin yazılı açıklamasında, "Bu kararla bölgedeki durumun normale dönmesi, bölgenin ekonomik ve sosyal altyapısının yeniden inşası ve geliştirilmesi amaçlanıyor" denildi.

Bu çerçevede, Rusya'nın, bölgedeki 20 bin kadar askerini aşamalı olarak azaltması bekleniyor. İlk olarak 1994'te Çeçenistan'a müdahale eden Rusya, 1996'daki ateşkesin ardından ikinci operasyona 1999 yılında başlamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız