Chavez: Rusya'ya hava üssü verebiliriz

Venezuela lideri Chavez, müttefiki Rusya'ya hava üssü verebileceklerini duyurdu.

Haberler 15.03.2009 - 22:51

Pazar günleri katıldığı TV programı "Alo Başkan" programında konuşan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, kıtalararası dengeleri değiştirebilecek tasarısını açıkladı.

Chavez, "Başkan Dimitri Medvedev'e her zaman söylüyorum. Rusya'nın stratejik planlarını hayata geçirmek için ne zaman üsse ihtiyacı olursa Venezela bunu sağlamaya hazır" dedi.

Chavez, Antillerdeki La Orchila adasında bulunan askeri üssü Rusya'nın kullanımına sunabileceklerini söyledi.

Rusya Hava Kuvvetleri'nden Tümgeneral Anatoly Zikarev, Moskova'nın Küba'da veya Venezuela'da bir adayı üs olarak kullanabileceklerini söylemişti.

Bombardıman uçaklarının uzun menzilli olduğuna işaret eden Rus askeri gözlemciler ise, gerektiğinde uçakların herhangi bir üsse gereksinim duymadan ABD'ye ulaşıp geri dönebileceklerini, dolayısıyla bölgede bir üssün önemli bir ihtiyaç olmadığını dile getirmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız