Dışişleri Bakanlığı: ABD, YPG'nin çekilmesi yönündeki taahhüdünü yerine getirmeli

Dışişleri Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cerablus'ta yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekatı’na yönelik ABD yönetiminden gelen eleştirilere sert yanıt verdi. Türkiye'nin rahatsızlığı Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'e iletildi.

Haberler NTV Haber 30.08.2016 - 19:24 Son Güncelleme : 30.08.2016 - 19:40

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Müttefikimiz ABD'nin, Münbiç şehir merkezine yönelik olarak haziran ayında başlayan ve şehrin DEAŞ'tan arındırılması suretiyle tamamlanmış bulunan operasyon öncesinde tarafımıza ilettiği, herhangi bir PYD/YPG unsurunun operasyonun ardından Fırat nehrinin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz" denildi.

Açıklamada, Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkını kullandığına dikkat çekilerek, "Harekat, terör belası, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız etmeyecek noktaya geriletilinceye kadar sürecektir" ifadesine yer verildi.

ABD'li yetkililerin açıklamaları üzerine ABD'nin Ankara Büyükelçisi nezdinde üst düzey girişimler yapıldığına vurgu yapılan açıklamada, "Bu tarz beyanların hiç bir şekilde kabul edilemez bulunduğu, müttefiklik hukukuyla bağdaşmadığı vurgulanmıştır" denildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız