Dün iptal edilen 15 Temmuz paneli bugün 15:00'te yapılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, dün İsveç'te düzenlenecek "15 Temmuz-kanlı darbenin perde arkası" panelinin bazı İsveçli parlamenterlerce iptal edilmesi üzerine mevkidaşı Margot Wallström ile yürüttüğü görüşmeler sonuç verdi. Panelin bugün 15.00'te yapılması öngörülüyor.

Haberler NTV Haber 15.10.2016 - 01:04

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuya ilişkin olarak mevkidaşı ile 3 telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmelerde, Çavuşoğlu'nun Wallström'e iptal kararının Türkiye açısından kabul edilemez olduğunu belirtti.

Wallström de kararın, panelin yapılacağı okul tarafından alındığını, kendilerine ait olmadığını ve  istenilen zamanda yapılabileceğini söyledi.

Öte yandan, iptal üzerine paneli düzenleyen Avrupa Türk Demokratlar Birliği'nin İsveç polisine başvurduğu ve panelin bugün 15.00'te yapılmasına ilişkin izin alındığı öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız