Efsane gazeteci görevinden ayrıldı (7 haneli maaşı vardı)

Ünlü gazeteci Graydon Carter'ın Vanity Fair'deki işinden istifa ettiği bildirildi.

Haberler ntv.com.tr 07.09.2017 - 22:44

ABD’de yayın yapan Vanity Fair’in baş editörü Graydon Carter, dergideki 25 yılının ardından istifa edeceğini açıkladı. İngiliz The Times gazetesi, Carter'ın dergiden yedi haneli maaş aldığını ve yerine kimin getirileceğinin belirsizliğini koruduğunu ifade etti.

Son dönemde ABD medyasında Trump aleyhindeki en ağır ifadeleri kullanan gazetecilerin başinda gelen Carter,Hollywood, Washington ve Manhattan medyasında başarılı işlere imza atark Vanity Fair dergisinin editörlüğüne 1992 yılında başladı. Bu dönemde Watergate araştırmasında The Washinghton Post’un “Deep Throat” rumuzlu anonim kaynağının kimliğini ortaya çıkardı.

Carter, ünlü reality show yıldızı Kim Kardashian'ın üvey babası ve model Kendall Jenner ve Kylie Jenner’ın babası olan Caitlyn Jenner’ı Vanity Fair’e taşıyarak ilk kez transeksüel bir bireyin moda dergisi kapağında yer almasında rol oynadı.

Altın madalya sahibi atlet Bruce Jenner 2015 yılında cinsiyet değiştirerek Caitlyn adını aldı.  Carter, Jenner'ı Vanity Fair'in kapağına taşıdı.

Carter, Vanity Fair’in 2007 yılında yayımlanan Afrika sayısını 20 farklı kapakla çıkararak bu alanda da bir ilki gerçekleştirdi.

Başarılı editör istifasıyla ilgili “Dergiyi medya dünyasının zirvesindeyken bırakıyorum hem basılı hem de dijital olarak... Ve şu anda hayatımda yeni bir şeyler yapmak istiyorum, zamanın çok değerli olduğunu biliyorum" açıklamasını yaptı.

İngiliz olmakla övünen Kanada doğumlu Carter'ın, kendi deyimiyle dergiden "bahçe usulü"( garden leave) ayrılacağı belirtildi.

Ünlü gazeteci bu yılın Aralık ayının sonunda istifa edecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız