Endonezya'da maden ocağında heyelan: 7 ölü

Endonezya'nın Kuzey Sulawesi eyaletinde kaçak altın madeninde çökme sonucu oluşan heyelanda 7 kişi yaşamını yitirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 28.02.2019 - 14:47

Yerel basında çıkan haberlere göre, bölgede dünden bu yana yürütülen çalışmalarda 6 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, ağır yaralı olarak kurtarılan bir madenci de hastanede hayatını kaybetti.

Ulusal Arama ve Kurtarma Ajansı (BASARNAS) yetkilileri, 30'dan fazla kişinin halen toprak altında olduğunu düşündüklerini ve arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 19 kişinin sağ olarak kurtarıldığını ifade etti.

Yetkililer, toprak altındaki bazı madencilerle iletişim halinde olduklarını ve belli noktalarda bazı kişilere de su ve gıda aktarımı yapılabildiğini de belirtti.

Bu arada, salı gecesi maden sahasında meydana gelen heyelanın ocaktaki tünel destek direklerinin kırılmasından kaynaklandığı kaydedildi.

Bölgede çeşitli kurumlara bağlı 140 kişilik ekiple arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız