Ermenistan Türkiye ile protokolleri iptal etti

Ermenistan yönetimi Türkiye ile normalleşme protokollerini iptal ettiklerini açıkladı. Ermenistan medyası, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın açıklamayı Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığını duyurdu.

Haberler NTV Haber 01.03.2018 - 16:49 Son Güncelleme : 01.03.2018 - 17:48

Ermenistan Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı sonrası açıklama yapan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın sözcüsü Vladimir Hakobyan, "Uygulanmalarına yönelik herhangi bir ilerleme yaşanmadığı için Ermenistan bu iki protokolü hükümsüz kıldı" dedi.

Ermeni sözcü Hakobyan, "2018 baharına bu beyhude protokoller olmadan gireceğiz" ifadesini kullandı.

Ermenistan ve Türkiye arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için süreç 2008 sonbaharında başlamıştı. İki ülke arasında 10 Ekim 2009 tarihinde imzalanan protokoller ise "tarihi" olarak nitelenmişti.

Protokollerin yürürlüğe girmesi için parlamentolar tarafından onaylanması gerekiyordu.

Ermenistan'la protokoller İsviçre ev sahipliğinde imzalanmıştı. 
Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan'da aralık ayında yaptığı açıklamada, protokollerin bahar aylarında iptal edileceğini duyurmuştu.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da geçtiğimiz yıl eylül ayında BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Türkiye ile yapılan iki protokolü iptal edeceklerini söylemişti.

İsviçre arabuluculuğunda imzalanan protokoller Türkiye ile Ermenistan arasında diplomatik ilişkinin kurulmasını, sınırların açılmasını ve 1915 olaylarının araştırılması için bağımsız komisyon kurulmasını öngörüyordu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız