'Esad rejimi kimyasal silah kullandı'

İsrail, Suriye ordusunun rejim karşıtı güçlere karşı kimyasal silah kullandığını belirtti.

Haberler 23.04.2013 - 10:56

Suriye’de iki yıldır süren iç çatışmalarda kimyasal silah kullanıldığına yönelik iddiların ardından, İsrail askeri istihbaratı Beşar Esad rejiminin kimyasal silaha başvurduğunu belirtti. Esad güçlerinin, muhaliflere karşı sinir gazı ve diğer kimyasal silahlar kullandığı belirtildi.

İsrail ordusu askeri istihbarat biriminin araştırma bölümünü yöneten Tuğgeneral Itai Brun, “Anladığımız kadarıyla Esad rejimi birkaç defa kimyasal silaha başvurdu ve muhtemelen sinir gazı kullanıldığını düşünüyoruz” dedi.

Haaretz gazetesinin verdiği bilgiye göre, Brun açıklamasını Tel Aviv’de düzenlenen Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (INSS) konferansında yaptı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız