Esad'dan BM'ye suçlama

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Han Şeyhun'da yaşanan kimyasal saldırının ardından Birleşmiş Milletler'den olayın araştırılmasını istediklerini söyledi.

Haberler NTV Haber 22.04.2017 - 04:19

Rusya'nın Rai Novosti ajansına konuşan Suriye Devlet Başkanı Beşşar  Esad, ABD'nin ve batılı ülkelerin BM uzmanları gönderilmesine izin vermediğini iddia etti.

"Geldiklerinde Han Şeyhun hikayesinin ve Şayrat Hava Üssü’ne yapılan saldırının yanlış nedenlere dayandığını görecekler, bu yüzden uzman göndermiyorlar" dedi.

Esad, 4 Nisan'da yapılan kimyasal saldırının arkasında olduğu iddialarını da yalanlayarak muhaliflerin suçu kendisine attığını öne sürdü.

İdlib'e bağlı Han Şeyhun'a düzenlenen kimyasal saldırıda aralarında çocukların da olduğu 100'den fazla sivil hayatını kaybetmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız