Formula 1 patronu rüşvetten yargılanacak

Formula 1 patronu Bernie Ecclestone hakkında rüşvet iddiasıyla Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'ne sunulan iddianame kabul edildi. Mahkemenin kararı sonrası Ecclestone Formula 1 yönetim kurulundan ayrıldı.

Haberler 16.01.2014 - 17:37

Almanya'da Münih Savcılığı, Formula 1 patronu Bernie Ecclestone hakkında Bayern LB Bankası'nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Gerhard Gribkowky'e Formula 1 hisselerinin satışına aracılık etmede rüşvet verme suçlamasıyla açtığı davaya onay verdi.

Münih Savcılığı, 2011 yılından bu yana Ecclestone hakkında soruşturma yürütüyordu.

Münih Mahkemesi sözcüsü Margerete Nötzel, savcılığın hazırladığı iddianamenin kabul edildiği ve davanın açıldığını açıkladı.

Ecclestone'un, Gribkowky'ye Formula 1 hisselerinin satışında yaklaşık 44 milyon dolar rüşvet vermekle suçlandığı ifade ediliyor.

Gribrowski, bu parayı aldığı ve vergilenmediği gerekçesiyle 1.5 yıl önce 8.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ecclestone'nin avukatları Sven Thomas ve Norbert Scharf ise iddiaları kesin bir dille reddediyor.

Ecclestone hakkında Bayern LB Bankası'nın eski Gerhard Gribkowky'e rüşvet verme suçlamasıyla açılan davanın Nisan ayı sonunda görüşülmeye başlanabileceği öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız