Hamas'tan 'kadın'lı maratona izin yok

BM'nin Ortadoğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü, Gazze'de düzenlemeyi planladığı maratonu iptal etti. Hamas'ın kadın yarışmacılara izin vermemesi üzerine bu kararın alındığı açıklandı.

Haberler 05.03.2013 - 16:33

BM'nin Ortadoğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), Gazze'deki Hamas yönetimiyle görüş ayrılıkları nedeniyle bu yıl üçüncüsünü düzenlemeyi planladıkları maratonu iptal ettiklerini açıkladı.

BM'ye bağlı örgüt, iptal gerekçesi olarak, Hamas'ın kadın yarışmacılara maratonda yarışma izni vermemesini gösterdi.

Açıklamada, "Gazze'deki yetkililerin kadın yarışmacılara izin vermeyeceklerini belirtmeleri üzerine bu hayal kırıklığı yaratan kararı aldık" denildi.

UNRWA'nın internet sayfasında yapılan açıklamada, maraton için başvuru yapanların ise, Gazze'de UNRWA bünyesinde yapılacak başka etkinliklere katılabilecekleri belirtildi. Bu konudaki bilgilerin en kısa zamanda, etkinliklere ilgi gösterenlerle paylaşılacağı da vurgulandı.

BM'nin Ortadoğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü tarafından 10 Nisan'da Gazze'de sahil şeridinde yapılması planlanan 42 kilometrelik maratondan elde edilecek gelirle, Gazze'deki çocuklara yardım edilmesi hedefleniyordu.

Gazze'deki Hamas yönetimi ise, şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız