İran'dan Basra Körfezi'nde tatbikat

İran Basra Körfezi'nde askeri tatbikat düzenliyor. Tatbikat petrol geçişi için hayati öneme sahip Hürmüz Boğazı'nın yakınlarında sürdürülüyor.

Haberler Anadolu Ajansı 21.09.2018 - 15:13

İran ordusu, bölgedeki petrolün en önemli geçiş noktalarından stratejik Hürmüz Boğazı'nın yakınlarında tatbikata başladı.

İran devlet televizyonu, Basra Körfezi ve Umman Denizi'nde İran Ordusu ve Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri'nin ortak tatbikat düzenlediğini duyurdu.

Bölgedeki petrolün geçiş noktalarından stratejik Hürmüz Boğazı yakınlarında düzenlenen tatbikata F-4, SU-22 ve Mirage F1 tipi 26 savaş uçağının yanı sıra Chinook'un da aralarında olduğu taarruz ve lojistik destek helikopterlerinin katıldığı belirtildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız