İrlanda'da "IRA geri döndü" krizi

Kuzey İrlanda'da yaşanan "IRA" krizi hükümeti istifa ettirdi. Daha önce silah bırakarak kendini fesh eden ayrılıkçı örgütün geri dönmüş olabileceğine dair iddialar sonucu İrlanda Başbakanı Peter Robinson partisinin kabine üyeleriyle beraber istifa etti.

Haberler NTV Haber 11.09.2015 - 11:34

Ayrılıkçı örgüt İrlanda Cumhuriyet Ordusu IRA'nın varlığını sürdürdüğü iddiaları Kuzey İrlanda'da siyasi krize yol açtı.

1998'de yapılan anlaşmayla silah bıraktığını ve kendini fesh ettiğini açıklayan IRA örgütü mücadelesine siyasi arenada devam edeceğini belirtmişti.

Ülkede geçen ay eski bir IRA üyesinin öldürülmesiyle başlayan kriz sonunda örgütün geri döndüğü iddiaları ortaya atıldı.

İngiltere'yle birlik yanlısı Başbakan Peter Robinson siyasi krizin büyümesini engellemek amacıyla istifa etti.

IRA'nın siyasi kanadı konumundaki ayrılıkçı Sinn Fein partisi şu an hükümet ortaklığ yapıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız