'Karabağ’da çözüm halkın onayıyla olacak'

Türkiye ile Ermenistan arasındaki diplomatik süreç Erivan'da sert tartışmalara yol açtı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan ise tepkileri yatıştırmaya çalışıyor.

Haberler 02.09.2009 - 12:18

Muhalefetin "Hükümet bu gidişle Karabağ'ı da satar" demeci sonrasında Sarkisyan'dan açıklama geldi.

Sarkisyan, "Tüm Ermeniler emin olsun ki, Karabağ sorununun çözümüne yönelik herhangi bir barış anlaşması, Karabağ halkının onayıyla olacaktır" dedi.

Ermeni muhalefeti, Türkiye ile başlayan yeni sürece sert tepki gösteriyor. Muhalefet partilerinin çatı örgütü Ermenistan Milli Kongresi, 1915 olaylarının ortak komisyon kapsamında tartışılmasına karşı çıktı. "Soykırım sorgulanamaz" açıklamasını yaptı.

Muhalefet, protokollerin iki ülke parlamentolarında onaylanması şartından da rahatsız. "Cumhurbaşkanı Sarkisyan, parlamentoyu da soykırımı unutturma politikasına alet etmek istiyor" yorumunda bulunuyorlar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız