'Kıbrıs'ı iki anavatan da işgal etti'

Rum lider Hristofyas "Aslında anavatanların her ikisi de Kıbrıs'ı işgal etti" dedi.

Haberler NTV Haber 29.09.2010 - 15:05

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitri Hristofyas, Türkiye ve Yunanistan'ı kastederek, "Kıbrıs'ı her iki anavatan da işgal etti" dedi.

Washington'da düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü'nde konuşan Hristofyas, Yunanistan'daki cuntanın 1974'te Makarios'a karşı yaptığı darbenin, Türkiye'nin Kıbrıs'a müdahalesinin "önünü açtığını" söyledi.

"Aslında anavatanların her ikisi de Kıbrıs'ı işgal etti" diyen Hristofyas, adanın tüm yabancı askerlerden arındırılmasından yana olduğunu vurguladı.

Hristofyas, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs'ta çözümden yana olduklarını "ancak bunu şu an için düşünmediklerini" ileri sürdü.

Rum lider, KKTC'nin tanınmasına neden olacağı gerekçesiyle Avrupa Birliği'nin "doğrudan ticaret tüzüğüne" karşı çıktığını da belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız