Kolombiya’da FARC'ın muhaliflerinden saldırı: 2 asker öldü

Kolombiya’da eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'nin (FARC) silah bırakmayan militanlarının düzenlediği saldırıda 2 asker öldü.

Haberler Anadolu Ajansı 10.06.2019 - 15:12 Son Güncelleme : 10.06.2019 - 15:16

Ülke basınındaki haberlere göre, eski FARC’ın barış anlaşmasına muhalif militanlar, ülkenin Venezuela sınırındaki Arauca kenti kırsalında devriye yapan askeri konvoya saldırdı.

Çatışmada 2 asker öldü, 3’ü ağır 10 asker yaralandı.

Kolombiya'da 2016 yılında eski Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile eski FARC'ın lideri ve yeni siyasi parti Toplumun Alternatif Devrimci Gücü (FARC) Başkanı Rodrigo Londono arasında imzalanan barış anlaşmasıyla yarım yüzyıldan uzun süren çatışmalar sona ermişti.

Bu süreçte devletin verdiği sözleri tutmadığı gerekçesiyle birçok FARC militanı anlaşmayı tanımayarak silah bırakmamıştı.

Zaman zaman saldırılar düzenleyen FARC'ın muhalif unsurlarının sayısının 2 bin 500'ü geçtiği değerlendiriliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız