Kudüs'te elçilik açılışına katılan diplomat görevden alındı

Angola Dışişleri Bakanı Augusto, ABD’nin Kudüs Büyükelçiliği açılışına katılan diplomatın görevine son verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 23.05.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 23.05.2018 - 09:25

Angola Dışişleri Bakanı Manuel Augusto
Angola Haber Ajansı'nın (ANGOP) haberine göre, Dışişleri Bakanı Manuel Augusto, Angola’nın Tel Aviv Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Joao Diogo Fortunato ve ona ABD’nin Kudüs’teki büyükelçilik açılışına katılma yetkisi veren Afrika ve Ortadoğu Bölge Direktörü Joaquim do Espirito Santo’nun görevine son verdi.

Bakanlık görevden alınma sebebinin iki diplomatın ülke içi kararlara riayet etmemesi ve ülkenin olumlu imajına zarar vermesinden kaynaklandığını duyurdu.

Ülkenin resmi gazetesi de diplomatların görevlerinden alınma gerekçelerini, Kudüs’teki ABD Büyükelçiliği açılışına katılmak ve buna onay vermek olarak yazdı.

Filistinliler, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını ve İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için 14 Mayıs'ta abluka altındaki Gazze sınırında gösteriler düzenlemişti.

Gösterilere müdahale eden İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 65 Filistinli hayatını kaybetmiş, 3 binden fazlası yaralanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız