Latin Amerika'da ilk kez eşcinsel evliliğe onay

Arjantin eşcinsel evliliğe izin veren ilk Latin Amerika ülkesi oldu.

Haberler Anadolu Ajansı 15.07.2010 - 14:22

Arjantin senatosundaki tarihi oylama neticesinde eşcinsel evliliğe izin veren ilk Latin Amerika ülkesi oldu.

Nüfusun yüzde 91'i Katolik olan ülkede Devlet Başkanı Cristina Fernandez-Kirchner'in merkez-sol hükümetinin desteklediği yasa tasarısı, 15 saat süren tartışmaların ardından 27'ye karşı 33 oyla kabul edildi. 3 üye çekimser oy kullandı. Oylama televizyondan naklen yayınlandı.

Kongre'nin karşısında tarihi oylamayı bekleyen yüzlerce gösterici de oylamanın sonucunun açıklanmasıyla sevinç çığlıkları atarak, "Eşitlik, eşitlik" sloganlarıyla yasanın kabulünü kutladı.

Eşcinsel örgüt ve sol partilerin üyelerine, Katolik göstericilerin de taş atması ve Meryem Ana resmi göstermesi dikkat çekti.

Arjantin'de çok etkin olan Katolik Kilisesi de önceki gün Kongre'ye bakan meydanda yasa tasarısına karşı büyük bir gösteri düzenlemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız