Martta seçim yapan Hollanda hükümet kuramıyor

Hollanda'da mart ayında seçimlerden bu yana hükümet kurulamadı. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Schippers, geriye kalan tek seçeneğin dörtlü koalisyon olduğunu söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 24.05.2017 - 16:14

Hollanda'da koalisyon görüşmelerini yürütmekle görevlendirilen ve son hükümette Sağlık, Sosyal Yardımlaşma ve Spor Bakanı olarak görev yapan Edith Schippers, ortaya çıkan koalisyon krizi ile alakalı yarına kadar düşünmesi gerektiğini söyledi.

Edith Schippers'in, koalisyon hükümeti için tek seçeneğin, Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD), Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA), Demokrat 66 (D66) ve Hristiyan Birlik Partisi (CU) ile koalisyon hükümeti kurmak olduğunu söylemesi üzerine partiler arasında görüşmeler gerçekleşti.

CU ve D66 siyasi liderleri bu dörtlü koalisyon seçeneği için, önce kendi vekilleri ile görüşerek desteklerini aldı.

İki lider, daha sonra Schippers ile yapılan görüşmenin ardından, bazı konularda tam anlamıyla anlaşamayacaklarını, bu sebeple boşuna zaman kaybetmemeleri gerektiği konusunda mutabık kaldı.

Hükümetin artık yönetilmesi gerektiğine değinen Schippers, "Siyasi parti liderlerinin, bunun bilinci ile hareket etmeleri lazım. Eğer liderler bu şekilde inat etmeye devam ederse, bu benim işimi kolaylaştırmayacak" dedi.

Temsilciler Meclisi, ortaya çıkan koalisyon krizini görüşmek için yarın bir araya gelecek.

Hollanda'da 2012'de yapılan önceki genel seçimlerden sonra iki partiden oluşan koalisyon hükümeti 54 gün sonra kurulabilmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız