Meksika'da domuz gribi salgını: 20 ölü

Nadir görülen domuz gribi salgınında en az 20 kişinin hayatını kaybettiği, 1004 kişinin de hastalığa yakalandığı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 25.04.2009 - 01:48

İlk olarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından duyurulan salgın nedeniyle, başkent Meksiko'da okul, müze, kütüphane ve devlet tiyatrolarının kapatıldığı bildirildi.

Meksika Sağlık Bakanı Jose Angel Cordova da başkent Meksiko'da 20 kişinin domuz gribinden öldüğünün doğrulandığını, ülkede 1004 kişinin bu hastalığa yakalandığını söyledi.

Cordova, düzenlendiği basın toplantısında, domuz gribinden ölüm oranında yavaşlama gözlendiğini, salgın nedeniyle Meksika sınırlarını kapatma planının olmadığını bildirdi.

Salgının, 20 milyon nüfusa sahip Meksiko'dan dünyaya yayılmasından endişe ediliyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Meksika'da nadir görülen domuz gribi salgınında en az 60 kişinin yaşamını yitirdiğini, normalde domuzlarda ortaya çıkan, ancak nadiren insanlarda görülen hastalıkla ilgili yüzlerce vakanın bildirildiğini açıklamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız