Mısır eski Başbakanı Şefik'ten "alıkonuldu" açıklaması

Birleşik Arap Emirlikleri'nde gözaltına alınan Mısır'ın eski Başbakanı Ahmet Şefik Kahire'ye dönmesinin ardından ilk kez konuştu. Havalimanında Mısırlı yetkililer tarafından "alıkonulduğu" iddialarını yalanladı.

Haberler Anadolu Ajansı 04.12.2017 - 11:56 Son Güncelleme : 04.12.2017 - 11:57

Bir televizyon kanalına konuşan Mısır eski Başbakanı Ahmet Şefik başkent Kahire'de iyi şekilde karşılandığını ifade etti.

Mısırlı yetkililer tarafından alıkonulduğu iddialarını yalanlayan Şefik cumhurbaşkanlığına adaylığı ile ilgili konuştu.

"Birleşik Arap Emirlikleri'ndeyken aday olacağımı duyurmuştum. Mısır'da olmam kararımın isabetli olduğunun kanıtıdır" diye yanıtladı.

Dün gece Mısır'a gelen Şefik'in havaalanında kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklama yapmadan bölgeyi terk etmesi dikkat çekmişti.

Mısır'da yolsuzlukla suçlanan Şefik 2012'deki cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ardından ülkeyi terkederek Birleşik Arap Emirlikleri'ne gitmişti. Sisi hükümetinin müttefiklerinden olan Birleşik Arap Emirlikleri, Şefik'in sınırdışı edilerek Mısır'a gönderileceğini açıklamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız