Musul'da 9 köyde kontrol sağlandı

Irak güçleri, Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu çerçevesinde kentin güneydoğusundaki 9 köyü ele geçirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 09.11.2016 - 02:07

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kentin güneydoğusunda, Büyük Zap nehrinin kuzeyinden Dicle nehrine uzanan bölgede yer alan 9 köyde kontrol sağlandı." bilgisi verildi.

Açıklamada, terör örgütünün büyük kayıp verdiği ve mühimmatlarına el konulduğu belirtilerek, ele geçirilen bölgelerde militanların emniyet güçlerini hedef almak ve ilerleyişini durdurmak için kullandığı bazı tünellerin bulunduğu kaydedildi.

Binbaşı Cebbar Hasan da emniyet güçlerinin, kentin kuzeyindeki Şellalat semtinde örgütün kullandığı en büyük tünellerden birini bulduğunu ve emniyet güçlerinin buradaki mühimmata el koyduğunu bildirdi.

Hasan, tanksavar füze depoları, havan mermileri, silahlar ve çeşitli mühimmatın gizlendiği tünelin, 3 metre genişliğinde 200 metre uzunluğunda olduğu ifade etti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 17 Ekim'de Musul'u terör örgütü DAEŞ'ten kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu. Ordu, polis güçleri ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı peşmerge güçlerinin katıldığı ve uluslararası koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu, 24 gündür devam ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız