Putin'den Türkiye ziyaretine erteleme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 14 Ekim'de Türkiye'ye yapacağı ziyaret ertelendi.

Haberler NTV Haber 10.10.2012 - 12:32

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye-Rusya Stratejik İşbirliği Toplantısı için 14-15 Ekim’de İstanbul’da olacaktı.

Ancak ziyaret Rusya tarafının isteğiyle ertelendi. Erteleme gerekçesi olarak Putin'in içerdeki yoğun programı gösterildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki gün önce Başbakan Tayip Erdoğan’ı telefonla arayarak, 14 Ekim'deki ziyareti kendi iç sorunları nedeniyle kasım ayına ertelenmesini rica ettiği belirtildi. Başbakan Erdoğan da talebi olumlu karşıladı.

Putin'in Akçakale'de Suriye havan topu mermisiyle hayatını kaybeden 5 Türk vatandaşı için duyduğu üzüntüyü dile getirdiği ve Başbakan Erdoğan'a taziyede bulunduğu da belirtildi.

Türkiye-Rusya Stratejik İşbirliği Toplantısı, iki tarafın ortak belirleyeceği bir tarihte kasım ayı sonuna doğru yapılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız