Rusların dörtte biri ülke sorunlarını konuşmaktan çekiniyor

Rusya'da her 4 kişiden birinin ülke sorunlarıyla ilgili görüşünü dile getirmekten çekiniyor.

Haberler Anadolu Ajansı 22.01.2016 - 22:58

Rus araştırma şirketi "Levada", 48 farklı bölgede, kamuoyu anketlerine katılan Rusların soruları cevaplandırma biçimlerine yönelik çalışma yaptı.

Araştırma sonuçlarına göre, vatandaşların yüzde 25'inin Rusya'nın sorunlarına ilişkin soruları yanıtlamaktan çekiniyor. 

Katılımcıların yüzde 56'sının, anket sorularını cevaplarken "olumsuz cevap vermelerinin kendileri için olumsuz sonuçlara neden olabileceğini" belirttiği araştırmada, katılımcıların yüzde 20'sinin ise, "olumsuz cevabın kendilerini rahatsız ettiğini" dile getirdiği kaydedildi.

Kamuoyu araştırmalarına katılanların hükümete yönelik soruları cevaplandırırken, olduklarından daha sadık davrandıklarını belirten Levada yetkilisi Aleksey Grajdankin, soruları cevaplamaktan en fazla muhalif görüşlülerin çekindiğini dile getirdi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız