Rusya: AB'nin yaptırımları kabul edilemez

Rusya, AB'nin İran'a yönelik yeni yaptırımlarını kınayarak, bu durumun Moskova ile Batının, İran'ın nükleer programıyla ilgili yakın işbirliği yapma umutlarına darbe vurduğu uyarısında bulundu.

Haberler 27.07.2010 - 15:44

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu sadece İran'ın nükleer programı konusunda siyasi ve diplomatik çözüm bulma yönündeki ortak çabalarımızın altını dinamitlemekle kalmıyor, aynı zamanda BM Güvenlik Konseyi'nin dikkatli bir şekilde ayarladığı ve koordine ettiği kararları da hafife alıyor" denildi.

Açıklamada, bu çerçevede BM Güvenlik Konseyi dışında İran'a yönelik yaptırımlar uygulanmasının "kabul edilemez" olduğu vurgulandı.

ABD Kongresi'nin tek taraflı olarak 24 Haziran'da kabul ettiği yaptırımlarla ilgili kararının da eleştirildiği açıklamada, "ABD ve AB, bu hareketleriyle işbirliğinin ilkelerine yönelik kibirlerini sergilemektedir" denildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız