Rusya'dan "Bağdadi Suriye'de öldürüldü" iddiası

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov Rus Hava Kuvvetleri'nin Suriye'nin Rakka kentinde geçen ay düzenlediği hava saldırısında DAEŞ lideri Ebubekir Bağdadi'yi öldürmüş olabileceğini belirtti.

Haberler Anadolu Ajansı 22.06.2017 - 17:53 Son Güncelleme : 22.06.2017 - 17:54

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Oleg Sıromolotov Ria haber ajansına verdiği röportajda DAEŞ lideri Ebubekir Bağdadi'nin yüksek ihtimalle öldürüldüğünü söyledi.

Sıromolotov, "Rusya Savunma Bakanlığı'na göre geçen ay sonunda Rus Hava Kuvvetleri'nin Rakka'nın güneyinde düzenlediği hava saldırılarında DAEŞ lideri Ebubekir Bağdadi büyük ihtimalle yok edildi" dedi.

Bu bilginin değişik kanallardan teyit edilmeye çalışıldığını, doğrulanması halinde ise bunun Ortadoğu'da uluslararası teröre karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olacağını vurgulayan Sıromolotov, terör örgütlerindeki hiyerarşi ilişkisi nedeniyle, örgüt liderinin öldürülmesinin teröristlerin dağılmasında, aralarında korku ve paniğe sebep olmasında önemli bir etken olduğunu dile getirdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız