Şiiler Hz Hüseyin ve arkadaşlarını anıyor

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının katledilmesi ve aşura günü dolasıyla çeşitli ülkelerde törenler düzenleniyor.

Haberler NTV Haber 24.10.2015 - 15:50

Hazreti Hüseyin'in şehit edilişinin bin 376. yıl dönümü ve aşura günü nedeniyle Şii mezhebine mensup binlerce kişi Irak'ın Kerbela kentindeki matem törenine akın etti.

Irak'ın çeşitli bölgeleri başta olmak üzere İran, Pakistan ve Lübnan'dan giden Şiiler, Hz. Hüseyin'in kabrinin olduğu bölgeye ulaşmak için yaklaşık 2 kilometre yürüdü.

Ziyaretçilere yol kenarlarında kurulan çadırlardan aşure ve yemekler dağıtıldı. Irak güvenlik güçleri ise herhangi bir patlama veya saldırının gerçekleşmemesi için yoğun önlemler aldı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız