Sisi: Terörle mücadelede kararlıyız

Mısır'da Bakanlar Kurulu'nun Müslüman Kardeşleri "terör örgütü" olarak ilan etmesinden sonra Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'den açıklama geldi. Sisi, ülkesinin "terörle mücadelede" kararlı olduğunu söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 26.12.2013 - 16:53

Mısır Silahlı Kuvvetleri'nin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, başkent Kahire'de Astsubay Meslek Yüksek Okulu mezuniyet töreninde konuşan Sisi, "Mısır, terörle mücadelede kararlıdır. Yaşananlar ülkeyi ve halkımızı sarsmayacak. Ordu var olduğu müddetçe Mısır halkı endişe duymayacaktır" dedi.

Sisi, "Bu vahşi terör olaylarının ruhunuzda iz bırakmasına, manevi dünyanızı sarsmasına izin vermeyin. Doğru istikametteyiz. Orduya, polise güven duymalıyız. Bizler ülkede güvenliği ve istikrarı sağlamaya, memleketi ileri taşımaya muktediriz" ifadesini kullandı.

Mısır Bakanlar Kurulu dün İhvan'ın, ceza kanunun 86'ncı maddesi uyarınca "terör örgütü" ilan edildiğini ve üyeliği belirlenen herkese cezai müeyyide uygulanacağını açıklamıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız