Somali’de bombalı araç saldırısı: en az 16 kişi hayatını kaybetti

Somali’de bomba yüklü bir araç orduya ait bir kontrol noktasında patlatıldı, en az 16 kişi öldü, 20’den fazla kişi yaralandı.

Haberler DHA 23.12.2018 - 15:11

Arşiv
Somali’de bomba yüklü bir araç, Somali Başkanlık sarayı yakınlarında, orduya ait bir kontrol noktasında patlatıldı, en az 16 kişi öldü, 20’den fazla kişi yaralandı.

Saldırıyı sıklıkla ülkenin başkenti Mogadishu’yu hedef alan, El-Kaide’nin bir kolu olan, Eş-Şebap terör örgütü üstlendi.

Bombalı saldırının hedefinin yoğun güvenlik önlemleriyle korunan sarayın arka girişindeki kontrol noktası olduğunu söyleyen polis sözcüsü Muhammed Hüseyin, Mogadishu Belediye Başkan yardımcısı ve bir milletvekilinin olayda yaralandığını açıkladı.

Trafik polisi Muhammed Harun da, “Önce bir aracın bölgede bir aşağı bir yukarı hareket ettiğini farkettik, etrafta yürüyen inşaları uzaklaştırmaya çalıştık ama aniden araç patladı” dedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız