Stratejik köy IŞİD'den kurtarıldı

Terör örgütü IŞİD'in elinde tuttuğu Musul kentinin doğusunda yer alan ve stratejik öneme sahip Barime köyü Peşmerge güçleri ve Sünni milis gücü Haşdi Vatani'nin ortak operasyonu sonucu kurtarıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 18.04.2016 - 13:00

Arşiv
Musul'daki Naveran Cephesi Peşmerge Komutanı Serbest Tırvanışi, Musul kent merkezine yaklaşık 8 kilometre mesafede yer alan Barime köyünün, Peşmerge ve Haşdi Vatani'nin ortak operasyonu sonucu geri alındığını belirtti.

Musul'un geri alınması için stratejik tüm bölgelerin kontrol altına alınmaya çalışıldığını aktaran Tırvanışi, IŞİD militanlarının direnç göstermeden Musul'a doğru kaçtıklarını söyledi.

Söz konusu operasyonda Peşmerge ve Haşdi Vatani güçleri arasında herhangi bir can kaybının meydana gelmediğini ifade eden Tırvanışi, operasyonların devam edeceğini ifade etti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız