Suriye'den asker çekmeyle ilgili yeni açıklama

SON DAKİKA HABERİ: ABD Başkanı Donald Trump Suriye'den asker çekmenin çabuk olacağını hiçbir zaman söylemediklerini ileri sürdü.

Haberler NTV Haber 06.01.2019 - 14:08 Son Güncelleme : 06.01.2019 - 17:52

Son dakika haberi! ABD heyetinin yarın Ankara'ya yapacağı ziyaret öncesi ABD Başkanı Donald Trump ve Ulusal Danışmanı John Bolton'da art arda açıklamalar geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'den asker çekmenin çabuk olacağını hiçbir zaman söylemedik" dedi. 

BOLTON'DAN DA BENZER AÇIKLAMA

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Kürtlerin korunmasına ilişkin anlaşma sağlanmadan ülkesinin Suriye'den çekilmeyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Ankara'ya yapacağı ziyaret öncesi İsrail'e gitti.

Kudüs'te temaslarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Trump'ın danışmanı John Bolton, İsrail ve Türkiye ile ABD'nin Suriye'den çekilmesini görüşeceklerini söyledi.

Bolton, Ankara'nın ABD ile tam koordinasyon halinde olmadığı sürece Türkiye'nin Suriye'de askeri harekat yapmasını istemediklerini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, "ABD çekilmek istiyor ancak çekilme süresince Amerikan güçlerini korumak istiyor, Trump DAEŞ'in yıkılmasını istiyor" dedi.

Bolton, Trump'ın pozisyonunun, Kürtleri korumak için anlaşma yapmadan çekilmenin gerçekleşmemesi yönünde olduğunu belirtti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız