WikiLeaks'e gazetecilik ödülü verildi

ABD’nin gizli diplomatik yazışmalarını yayımlayan Wikileaks internet sitesi'ne "ifade özgürlüğü ve şeffaflık" için mücadelesinden dolayı Avustralya'da Walkley "gazeteciliğe en iyi katkı" ödülü verildi.

Haberler Anadolu Ajansı 28.11.2011 - 15:25

Ödül jürisi, dün akşam ödüllerin açıklanması sırasında Wikileaks'ın, gazetecilik geleneğinin en dikkat çekici unsuru olan adalet ile şeffaflık lehine cesaretli ve tartışma yaratan bir sorumluluk gösterdiğini belirtti.

Jüri, Wikileaks ve kurucusu Julian Assange'ın, resmi bir sır, halkın haber alma hakkı ve gazeteciliğin geleceği çevresinde medya içi ve dışında ateşli tartışmalar yarattığını kaydetti.

'AVUSTRALYA HÜKÜMETİ ABD'YE BOYUN EĞİYOR'
Assange daha önceden kaydedilen ve SBS adlı Avustralya televizyonunda yayınlanan konuşmasında, ödülü kabul etti ve Avustralya hükümetini ABD'nin baskısına boyun eğmekle suçladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız