MEB iş ekipmanı kontrol uzmanları görevlendirecek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim ve iş birliğini içeren protokol imzalandı.

Haberler Anadolu Ajansı 15.08.2018 - 14:57

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim ve iş birliğini içeren protokol imza töreni yapıldı.

MEB'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında düzenlenen törende, protokol, MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Salih Ayhan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Orhan Koç tarafından imzalandı.

Tüm illerin milli eğitim müdürlüklerinde, iş ekipmanı periyodik kontrol uzmanlarının yetkilendirilmesini sağlayan protokol kapsamında, okulların kazan dairesi, elektrik tesisatı ve tehlikeli ekipmanlarının kontrolleri MEB yetkili uzmanlarınca yapılacak.

Ayrıca 50'den az çalışanı bulunan az tehlikeli kamu iş yerlerinde, verilecek eğitimle, işveren vekillerinin, iş güvenliği bakımından yetkilendirilmesi sağlanacak. Böylece kamu kurumlarının taşra teşkilatı birimlerinin daha nitelikli ve güvenli ortamlarda çalışma yapmaları için gerekli bilinç ve farkındalık oluşturulacak.

Protokol sayesinde, öğrencilerin sağlık ve güvenliğinin üst seviyede sağlanması, velilerin memnuniyetinin artırılarak daha huzurlu eğitim ortam ve süreçlerinin tesis edilmesi hedefleniyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız