'ABD'den de AB'den de iyi durumdayız'

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, son açıklanan veriler çerçevesinde Türkiye'nin Japonya'dan da, ABD'den ve AB'den de daha iyi durumda olduğunu savundu.

Haberler 08.07.2009 - 14:15

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, sanayi üretim verilerinin, Türkiye'nin Şubat ayından itibaren dipten döndüğünü ve yükselişe geçtiğini gösterdiğini söyledi.

Çağlayan, son açıklanan veriler çerçevesinde Türkiye'nin Japonya'dan da, ABD'den ve AB'den de daha iyi durumda olduğunu savundu.  

Bakan Çağlayan, sanayi üretimi endeksinde son 3 ayda meydana gelen iyileşmede hükümet olarak alınan katma değer vergisi ve özel tüketim vergisi indirimi gibi kararların da ciddi etkisinin olduğunu belirterek, "Otomotiv sektöründeki yüksek üretim düşüşü frenlendi. Radyo         televizyon, haberleşme teçhizatında gerileme durdu" diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız