Ankara - Eskişehir arası 65 dakika

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni (YHT) kesintisiz 223 kilometre gidecek.

Haberler 19.01.2010 - 00:00

ANKARA - Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) projesi kapsamında yapımı tamamlanan Sincan-Esenkent ile Eskişehir-Hasanbey etapları şubat ayında işletmeye açılacak. Toplam 21 kilometre uzunluğundaki hatların işletmeye alınmasının ardından Sincan'dan Eskişehir'e kadar YHT ile kesintisiz yolcu taşımacılığı yapılabilecek.

Ankara-Eskişehir arasında hızlı tren seferleri, Esenkent-Hasanbey arasında YHT hattından, Esenkent-Sincan ve Eskişehir-Hasanbey arasında ise konvansiyonel tren hattından yapılıyor.

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara-İstanbul YHT Projesi kapsamında 2006 yılında yapımına başlanan ve geçen yıl sonunda üst yapı işleri tamamlanan ve deneme seferleri sürdürülen Esenkent-Sincan ve Eskişehir-Hasanbey etaplarında deneme seferlerini sürdürüyor.

15 kilometre uzunluğundaki Sincan-Esenkent ve 6 kilometre uzunluğundaki Hasanbey-Eskişehir hatlarında devam eden sinyalizasyon ve yol testlerini ay sonunda tamamlamayı amaçlayan TCDD Genel Müdürlüğü, Şubat ayı içinde bu etapları YHT seferlerine açacak. Böylece, YHT seferleri, Sincan-Eskişehir arasındaki 223 kilometre boyunca kesintisiz olarak yapılabilecek.

ANKARA-ESKİŞEHİR 1 SAAT 5 DAKİKA OLACAK
Mevcut durumda, Eskişehir-Hasanbey ve Esenkent-Sincan-Ankara arasında konvansiyonel hatta geçen YHT ile Ankara-Eskişehir arasındaki seyahat, toplam 1 saat 27 dakikada tamamlanıyor.

Esenkent-Sincan ve Hasanbey-Eskişehir arasındaki hatların seferlere açılmasından sonra Eskişehir-Sincan arasında hızlı demiryolundan sefer yapılacak ve hızlı trenler Sincan-Ankara arasında konvansiyonel hatta geçecek. Böylece, Ankara-Eskişehir arasındaki YHT ile seyahat süresi yaklaşık 6 dakika kısalacak.

Sincan-Ankara arasındaki hızlı tren hattı ise bu yıl ihalesine çıkılması amaçlanan ''Başkent Ray Projesi'' kapsamında inşa edilecek. Başkent Ray Projesi kapsamında 24 kilometrelik Ankara-Sincan hattında, Ankara-Behiçbey arasındaki 4 yol 6 yola, Behiçbey-Sincan arasındaki 3 yol ise 5 yola çıkartılacak.

Böylece Ankara-Eskişehir arasındaki YHT ile seyahat süresi, Sincan-Ankara etabı ile yapımı devam eden Eskişehir Gar Geçişi Projesi'nin 2011 yılında tamamlanmasıyla 1 saat 5 dakikaya inecek.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız