GM, Opel'den 3 bin 500 kişiyi çıkarabilir

ABD'li otomotiv üreticisi General Motors, kendine bağlı Alman Opel firmasından 3 bin 500 kişiyi işten çıkarmak zorunda kalabileceğini bildirdi.

Haberler Anadolu Ajansı 04.03.2009 - 18:10

General Motors (GM) Avrupa Başkanı Carl Peter Forster, Alman Bild gazetesine verdiği demeçte, zaten fedakarlıktan kaçınmayan Opel işçileri ve yöneticilerinin, gelecekte de gelirlerinde daha fazla indirime katlanacaklarını belirtti.

Forster, buna ilaveten şirketten 3 bin 500 kişinin işine son verilebileceğini ifade etti.

GM, Opel'in ayakta kalmayı sürdürmesi amacıyla Almanya, İspanya, İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleriyle 3.3 milyar Euro kaynak için görüşmeler yürütüyor.

Almanya'da 25 bin kişiye istihdam sağlayan ve ayrıca Belçika, Polonya, Portekiz ve İngiltere'de araç üreten Opel, küresel ekonomik krizin üstesinden gelmek umuduyla elektrikli araçlar gibi yeni teknolojilere yatırım yapıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız