Halkbank, Hintli şirkete İran için hesap açmadı

Halkbank'ın Hintli BPCL'nin İran'a petrol ödemeleri için hesap açmayı reddettiği belirtiliyor.

Haberler 15.12.2011 - 09:27

Petrol sektöründen üç kaynak, Halkbank'ın Hintli petrol şirketi BPCL'nin İran'a petrol ödemeleri için hesap açmayı reddettiğini bildirdi.

Hindistan, geçen yıldan bu yana ikinci büyük petrol sağlayıcısı konumundaki İran ile arasındaki ticaret ödemelerinin yapılabileceği bir mekanizma bulmaya çalışıyor.

Hindistan Merkez Bankası, İran'ı izole etmeye çalışan ABD tarafından memnuniyetle karşılanan bir karar alarak iki ülke arasında ticaret ödemelerinin gerçekleştiği sistemi durdurmuştu.

Hindistan, sistemin durdurulmasından bu yana İran'a petrol ödemelerini Halkbank üzerinden yapmasına rağmen, ABD'nin Türkiye üzerinde baskı kurması halinde bu yöntem de işlevini kaybedebilir.

İran, Suudi Arabistan'dan sonra Hindistan'a petrol sağlayan ikinci büyük ülke konumunda bulunuyor.

İran'ın Hindistan'a yaptığı petrol ihracatı yıllık 12 milyar doları buluyor. Hindistan'ın petrol ihtiyacının yüzde 12'sini İran karşılıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız