Mado 'komşu'nun ağzını tatlandıracak

Türkiye'nin ünlü dondurma markası Mado, Bulgaristan'tan sonra Yunanistan'a yatırım kararı aldı. Mado, Yunanistan'a tatlı fabrikası kurarak Avrupa'ya ihracat yapacak.

Haberler Anadolu Ajansı 07.09.2009 - 15:07

Mado, bir yandan franchising yöntemi ile faaliyetlerini sürdürürken diğer yandan farklı yatırımlarını hayata geçiriyor.

Mado markasıyla faaliyet gösteren ve Bulgaristan'da kurduğu dondurma fabrikasında günde 3 ton dondurma üreten Yaşar Dondurma ve Gıda Sanayi, Yunanistan'a yatırım kararı aldı. Mado, Yunanistan'da tatlı fabrikası açmayı planlıyor.

Yaşar Dondurma ve Gıda Maddeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dondurma kadar tatlıda da iddialı olduklarını söyledi.

Bazılarının neden Türkiye değil de Yunanistan'a yatırım yapıldığını sorabileceğini ifade eden Kanbur, ''Muhakkak ki doğru bir soru. Ama şu bir gerçek, biz sadece iç pazarı düşünmüyoruz. Yüzümüzü ve yönümüzü bütün dünyaya çevirdik. Bir yerden başlamamız gerekiyor. Hepinizin bildiği gibi Avrupa'ya gıda ürünlerinin ihracatı bir hayli sıkıntılı. Dolayısıyla AB üyesi bir ülkeye yapılacak bir yatırım ile bütün pazara girmiş olacağız'' dedi.

Kanbur, Yunanlılar'ın Türkler gibi tatlıyı çok sevdiğini, bunun da yatırım düşüncelerinde etkili olduğunu vurguladı. Yunanlı bir girişimciden sürekli ortaklık daveti aldıklarını, yatırımın ortaklık şeklinde olabileceğini dile getiren Kanbur, yatırımın gerçekleşmesi halinde iki komşu ülke arasındaki dostluğa katkı sağlayacaklarına inandığını vurguladı.

Kanbur, tatlı fabrikasında ürün portföyünün çok geniş olacağını kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız