Maliye Bakanı, Moody's'le görüştü

Maliye Bakanı Ağbal, Moody's yetkilileriyle olumlu bir görüşme yaptığını, kuruluşun mali disiplin başarısını takdirle karşıladığını belirtti.

Haberler NTV Haber 28.07.2016 - 16:57

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's yetkilileriyle görüştü.

Ağbal, olumlu bir görüşme olduğunu, kuruluşun mali disiplin başarısını takdirle karşıladığını belirtti. S&P'nin acele bir adım attığını Moody's ve Fitch'in nihai değerlendirmelerinin olumlu olacağını ifade etti. 

Reuters'la bir söyleşi gerçekleştiren Bakan, Moody's ve Fitch'in önerilerinin hükümetin hedefleriyle uyumlu olduğunu kaydetti.

'Sıfırcı Hoca' olarak bilinen kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin "Baa3" ile "yatırım yapılabilir" seviyedeki kredi notunu izlemeye aldığını açıklamıştı. Öte yandan Moody's Türkiye için nihai değerlendirmesini 5 Ağustos 2016 tarihinde yapacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız