Yerli 'cep' bu yıl üretilecek

Turkcell Genel Müdürü Ciliv, Turkcell'in akıllı telefon tasarımına Gebze'de başlandığını, üretimin ise bu yıl yapılacağını açıkladı.

Haberler 26.02.2013 - 15:36

Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'ne (MWC) katılan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Ciliv yerli cep telefonu üretim planlarına ilişkin yeni bilgiler verdi.

Ciliv "T serisinde dev bir adım atıyoruz. Artık bu telefonlar Türkiye'deki Turkcell mühendisleri tarafından tasarlanıyor. Bu tasarımda Gebze'de 460 mühendisin büyük katkısı var. O yüzden projeyi 'Gebze projesi' olarak duyurduk. Bu projede akıllı telefon Türk mühendisleri tarafından tasarlanıyor ve 2013 yılı içinde Türkiye'de üretilecek. Yazılımları Turkcell teknoloji ve iş ortakları tarafından yapılacak. Donanımda ise Qualcomm'la işbirliğimiz var" dedi.

Ciliv, Qualcomm'la ayrıca işbirliğinin akıllı telefon ve tabletleri kapsayacağını söyledi.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM'DA

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız