ABD'de 50 kişiyi öldüren katliamcının eski eşi yaşadıklarını anlattı

ABD'nin Orlando kentinde 50 kişiyi katleden saldırgan Ömer Metin'in eski eşi Sitora Yusufiy ve babası Sıddık Mir Metin konuştu. Eski kocası Ömer Metin'in akli dengesinin bozuk olduğunu iddia eden Yusufiy, "Evlenmeden önce normal bir insandı. Ancak evlendikten sonra şiddet uygulayan bir kişi olduğu ortaya çıktı" dedi. Katliamcı Metin'in ikinci evliliğinden ise bir erkek çocuğu olduğu belirtildi.

Haberler ntv.com.tr 13.06.2016 - 11:01

  • 1

    50 kişiyi öldüren katliamcının eski eşi konuştu

    ABD'nin Orlando kentinde 50 kişiyi katleden saldırgan Ömer Metin'in eski eşi Sitora Yusufiy ve babası Sıddık Mir Metin konuştu. Eski kocası Ömer Metin'in akli dengesinin bozuk olduğunu iddia eden Yusufiy, "Evlenmeden önce normal bir insandı. Ancak evlendikten sonra şiddet uygulayan bir kişi olduğu ortaya çıktı" dedi.  Saldırının "İslam"la ilgisi olmadığını belirten Yusufiy, eski kocasının polis olmayı hayal ettiğini de savundu. Katliamcı Metin'in ikinci evliliğinden ise bir erkek çocuğu olduğu belirtildi.

    KAYNAK: ntv.com.tr

  • 2
    Saldırgan Ömer Metin'le 2009 yılında tanıştığını ve 4 ay evli kaldıklarını belirten Sitora Yusufiy dün akşam nişanlısıyla birlikte basın toplantısı düzenledi.
  • 3
    ABD'nin Florida eyaletine bağlı Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübünü otomatik silahla basıp 50 kişiyi öldüren ve 53 kişiyi yaralayan 29 yaşındaki Ömer Metin'le tanışmalarını ve evli kaldığı dönemde yaşadıklarını anlatan Yusufiy, "Ondan kurtulduğum için kesinlikle çok şanslıyım" dedi.
  • 4
    Gece kulübüne yönelik saldırının İslam'la bir ilgisi olmadığını belirten Yusufiy, eski kocasının akli dengesinin bozuk olduğunu savundu.
  • 5
    Eski kocası Ömer Metin'in dünya görüşünü benimsemediğini dile getiren Sitora Yusufiy, "Tanıştığımda ve evlendiğimde normal bir insana benziyordu. Neşeli ve gülmeyi seven bir insandı. Ancak daha sonra bana karşı şiddet kullanmaya başladı. Akıl sağlığı yerinde değildi, bipolar rahatsızlığı vardı. Çamaşır veya bulaşığı bahane edip beni döverdi" şeklinde konuştu.
  • 6
    "Onunla dört ay evli kaldım. Sonra ailem beni ondar kurtardı" diyen Yusufiy, "Evli kaldığımız dönemde bir silahı vardı. Çok çabuk sinirleniyordu ve her şeye öfkeleniyordu" dedi.
  • 7
    Sitora Yusufiy, eski kocası Ömer Metin'in eşcinsellere karşı nefret duyduğu konusunda ise bir görüşü olmadığını ifade etti.
  • 8
    Yusufiy, Ömer Metin'le 2009'da internet üzerinde tanıştıktan sonra Fort Pierce'de iki odalı bir eve taşındığını da belirterek, "Ben tanıştığımda dindar biri değildi" dedi.
  • 9
    Gece kulübünde silahlı saldırı düzenleyen Ömer Metin’in babası Sıddık Mir Metin de, yaşanan olaydan dolayı özür dileyerek "Ülkedeki bütün vatandaşlar gibi şoke olduk" dedi.
  • 10
    Amerikan NBC News televizyonuna konuşan Sıddık Mir Metin, “Yaşanan olaydan dolayı özür diliyoruz. Aldığı kararlardan haberimiz yoktu. Ülkedeki bütün vatandaşlar gibi biz de şoke olduk” ifadesini kullandı.
  • 11
    Mir Metin, saldırının oğlunun dini inancıyla ilgisinin olmadığını düşündüğünü belirterek "Birkaç ay önce Miami’de iki erkeğin öpüştüğünü görmüş ve çok sinirlenmişti. Belki bu sebep olabilir” diye konuştu.
  • 12
    İlk eşinden boşandıktan sonra yeniden evlenen Ömer Metin, Nur Zahi Salman'dan bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Nur Zahi Salman'ın da 2013 yılında çocuğuyla birlikte Ömer Metin'i terk ettiği iddia edildi.
  • 13
    Afgan kökenli Ömer Metin geçtiğimiz pazar günü Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne AR-15 otomotik silahıyla giderek rastgele ateş açmıştı.
  • 14
    Orlando Emniyet Müdürü John Mina, silahlı bir saldırganın pazar günü saat 02.02'de (TSİ 09.02) şehir merkezinin güneyindeki bir gece kulübünde bulunanları rehin aldığını, saat 05.00 civarında da SWAT timinin operasyon başlattığını açıklamıştı. Saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız