Avrupa’nın en güzel sahil kentleri

Şehir tatillerine rağbet arttı. Sadece geçen yıl yüzde 15 oranında artış oldu. Özellikle kıyı kentleri popüler. Önce bir şehir turu ardından plaj keyfi. Bir kıyı kentinde hoşunuza gidecek her şey var.

Haberler 11.03.2017 - 13:30

  • 1

    Barcelona

    Bir plaj yetmez. Burada güneşlenmek ya da denizinde serinlemek için 7 plaj sizi bekliyor. Barcelona dünyadaki tüm şehirler arasında son 30 yılda turizm konusunda en büyük ilerlemeyi kaydetti. 1990'da 1,7 milyon olan turist sayısı 2016’da 17 milyona ulaştı.

    Kaynak: DW Türkçe
  • 2

    San Sebastián

    Bask kentinde de birçok plaj mevcut. En ünlüsü La Concha koyunda yer alıyor. Koy adını ‘midye’ anlamına gelen şeklinden alıyor. Güneş aşıkları burada 40 metre genişliğindeki plajın tadını çıkarabilir. Sörfçüler ise dalgalarıyla ünlü La Zurriola plajını tercih ediyor.
  • 3

    Nice

    Deniz, güney Fransa kenti Nice’e sırtını nazik bir kıvrımla dayamış. Plaj ünlü Promenade des Anglais bulvarı boyunca uzanıyor. Bulvar yedi kilometre uzunluğunda. Baie des Anges (Melekler Körfezi) küçük çakıl taşlarına rağmen güneşlenmek için cazip görünüyor.
  • 4

    Marsilya

    Fransa kentinde sıcaklıklar yazın 30 dereceyi aştığında, serinlemek için en yakın yer Plage des Catalans. Yürüyüş mesafesindeki plaj, eski limanın hemen yakınında. Fransa’daki pek çok kumsalda olduğu gibi giriş ücreti isteniyor. Kentin yakınlarındaki kayalık koylarda yer alan küçüklü büyüklü bir çok plaj hem ücretsiz hem de daha popüler.
  • 5

    Trouville

    Trouville’deki plaj, Normandiya’nın en güzel yerlerinden biri. Sadece kumunun kaliteli olmasından değil. Trouville, Fransa’nın ilk sahil belderinden biriydi. 19. yüzyılda turistler için ahşap bir rıhtım ve bir çok lüks yazlık köşk inşa edildi. Yazar Marcel Proust tatillerini ünlü ‘Kayıp Zamanın İzinde’ romanından izler bulabileceğiniz bu kentte geçirirdi
  • 6

    Lahey

    Lahey’de şehir merkezinden plaja 15 dakikada sorunsuz bir şekilde ulaşılıyor. Scheveningen bölgesi, zamanla küçük bir balıkçı köyünden Hollanda’nın en büyük sahil beldesine doğru gelişti. Gezinti yerleri, rıhtımı ve tarihi Kurhaus oteliyle üç kilometre uzunluğundaki plajın bu gelişimi sürpriz olmadı.
  • 7

    Oostende

    Eski bir kraliyet yazlık ikametgahı, liman şehri ve sahil beldesi. Belçika kenti Oostende hepsini barındırıyor. Dokuz kilometre uzunluğundaki kum plaj stresiz günlerin garantisi. Şehirdeki en yakın pub, sanat müzesi Mu.ZEE ya da bir casino... Hepsi yürüyüş mesafesinde.
  • 8

    Camogli

    Birçok küçük kasaba ve her kasabada bir plaj. Ligurya bölgesinde yer alan Camogli İtalya kıyılarında Akdeniz yaşam tarzının temsilcisi. Öğle arasında omzunuzda havluyla sahilde kısa bir gezinti yapabilirsiniz. Romantikler akşamları kayalıklar ve rıhtımlarda vakit geçiriyor. Burada ışıklar şehri aydınlatırken Ay parlar, havaya müzik sesi yayılır. Bellissima!
  • 9

    Venedik

    Bir dondurma satın alıp hızla vapura ya da deniz taksisine atlayın. Venedik’in plajı Lido bir adada uzanıyor. San Marco Meydanı’ndan plaja ulaşmak 10 dakika sürüyor. Avrupa’nın, sahil tatilini 19. yüzyılda Lido’da keşfettiği söylenir. Lido lüksün ve çekici tatilin merkeziydi ve bugün hala bu özelliğini koruyor.
  • 10

    Dubrovnik

    Ortaçağ’dan kalma şehir merkeziyle Hırvatistan kenti Dubrovnik, şüphesiz Adriyatik kıyısındaki en güzel şehirlerden biri. Tarihi eski şehir, 1979’dan beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde. Banje Plajı eski surların hemen altında yer alıyor. Buraya bir taş merdivenle ulaşılıyor. Sahilden şehrin silüetinin muhteşem manzarasının tadını çıkartabilirsiniz.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız