Bin Ladin hakkındaki 10 mit

Usame bin Ladin hakkında yanlış bilinenler

Haberler 04.05.2011 - 17:02

  • 1

    Ladin hakkında yanlış bilinenler

    Ladin CIA tarafından yaratıldı... Çok büyük bir serveti vardı... Parayı uyuşturucudan sağlıyordu... Arsenal taraftarıydı... İngiliz Guardian gazetesi Bin Ladin hakkındaki 10 miti derledi.
  • 2

    Ladin'i CIA yarattı

    Ne kendisi ne de destekçileri 80'lerde ABD'den direkt eğitim ya da maddi destek almadı. Ancak Pakistan gizli servisi ISI'dan ikisini de aldı.
  • 3

    Çok büyük bir serveti vardı

    1991'de Suudi Arabistan'dan Pakistan'a ve oradan da Sudan'a kaçmadan önce sahip olduğu bütün nakdi bırakmak zorunda kaldı. Ailesi onunla ilişkisini kesti. Bin Ladin'in sahip olduğu tek şey kolay para kazanmasını sağlayacak tanıdıklardı.
  • 4

    1993'teki Dünya Ticaret Merkezi saldırısının da sorumlusuydu

    Saldırının asıl azmettireni Remzi Yusuf'tu ve o zamanlar bağımsız bir terörist olan Halid Şeyh Muhammed için çalışıyordu.
  • 5

    Uyuşturucudan para kazandı

    Bu iddialar İngiliz hükümetinin 11 Eylül dosyasında olduğu gibi defalarca tekrarlansa da asla doğrulanmadı.
  • 6

    Kendini hiç tehlikeye atmadı

    İddia edildiği gibi AK-47 model tüfeği ölmek üzere olan bir genaralden tek eliyle almadı ancak birçok kişi 1987'de Jaji'de ve 1989'da Jalalabad'da savaştığına şahitlik etti.
  • 7

    Mağaralarda çok zaman harcadı

    1990'larda seçtiği gazetecileri propaganda için Afganistan'ın doğusunda bulunan Tora Bora yakınlarındaki mağaralara çağırdı. Bununla beraber aslında buraya çok yakında eski Sovyetler birliğine ait kolektif bir tarla olan Hadda'da yerel bir toprak ağasına ait bir alanda modern bir hayat sürdü. 1999'da Kandahar'a taşındı ve öldürüldüğü Abbottabad'daki evinde göreceli olarak rahat bir hayat yaşıyordu. Hiçbir zaman bir mağarada yaşadığına dair kanıt bulunamadı.
  • 8

    Müslüman olmadan önce 'dağıtmış' bir gençti

    Gençken Beyrut'ta çılgın bir gece hayatı olduğu iddialarına dair bir kanıt da bulunmuyor. Ladin utangaç, gergin ve dindar bir gençti. Genç yaşta evlendi ve vaktinin çoğunu dini kitapları inceleyerek geçirdi.
  • 9

    Bir böbrek hastalığı yüzünden ölmek üzereydi

    Böbreklerle ilgili bir rahatsızlığı olduğu bazı raporlarda yer alıyor ancak bu rahatsızlık onu öldürecek kadar ciddi değildi. 1.95'lik boyu ve sürekli oturduğu hayat tarzı yüzünden sırtıyla ilgili rahatsızlıkları olması ihtimali daha kuvvetli.
  • 10

    Kaşmir'de saklandı. Filipinler, Endonezya ve Madrid'deki saldırıları gerçekleştiren Çeçen grupların lideriydi; Paraguay, Sahra Çölü ve Güney Afrika'ya kadar uzanan bağlantıları vardı.

    Son on yılda birçok hükümet ve gizli servis bu saldırılar arasında bağlantı olmadığını kanıtladı.
  • 11

    Arsenal taraftarıydı

    Taraftarların "Usame, uh ah, Usame, uh ah, Kabil'de saklanıyor, Aresenal'i seviyor' tezahüratlara rağmen Bin Ladin kuzey Londralı kulübün sadık bir taraftarı değildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız