Çinli hayvansever evini bin 300 köpekle paylaşıyor

Çin'in güneybatısındaki Chongqing kentinde yaşayan Wen Junhong isimli kadın 20 yıl önce sokaktan  terk edilmiş bir köpeği kurtardı. Şimdi ise evini bin 300'den fazla köpek, 100 kedi, 4 at ve bir dizi tavşan ve kuşla  paylaşıyor ve hayvanların sayısı artmaya devam ediyor.  Junhong, kazalardan köpek eti ticareti için kaçırılmaya kadar hayvanları olabilecek tüm tehlikelere karşı korumak için böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

Haberler ntv.com.tr, AFP 08.12.2020 - 10:10

  • 1

    Çin'in güneybatısındaki Chongqing kentinde yaşayan Wen Junhong, 20 yıl önce sokakta yaralı halde bulduğu Pekinez türü bir köpeği evine aldı ve “nazik ve sessiz” anlamına gelen Wenjing adını verdi. Fakat Wen, farklı köpekleri kurtarmaya devam etti ve şu an evini yaklaşık bin 500  sokak hayvanıyla paylaşıyor.

  • 2
    68 yaşındaki kadın sokakta köpekleri kazalardan köpek eti ticareti için kaçırılmaya kadar hayvanları olabilecek tüm tehlikelere karşı korumak için böyle bir yolu seçtiğini açıkladı.
  • 3

    "DÜNYA SADECE BİZE AİT DEĞİL, TÜM YAŞAMLARA SAYGI DUYMALIYIZ"

    Wen, “ Bu köpeklere bakmamız çok önemli. Dünya sadece bize ait değil, yüm yaşamlara saygı duymalıyız” ifadelerini kullandı.

  • 4

    MİLYONLARCA BAŞIBOŞ KEDİ VE KÖPEK VAR

    Diğer taraftan, Çin’de köpek sahipliği daha önce burjuva eğlencesi olarak görüldüğü için Komünist Çin'in kurucusu Mao'nun liderliğinde yasaklandı. Ancak, günümüze kadar geçen yüz yıllık zaman diliminde ülkede evcil hayvanlarla ilgili görüşler çarpıcı bir şekilde değişti ve hayvan sahipliği arttı. Fakat, Çin'de  hala ulusal bir hayvan refahı yasası yok ve AnimalsAsia adlı yardım kuruluşuna göre on milyonlarca başıboş köpek ve kedi var.

  • 5

    Bununla birlikte, yasa olmadığı için sokak hayvanları kısırlaştırılmıyor ve bu durum  sorunu daha da kötüleştiriyor. Çin’de az sayıda blunan hayvan kurtarma merkezleri yetersiz finansal kaynak nedeniyle üzerinde büyük bir baskı hissediyor.

  • 6

    STK GİBİ ÇALIŞIYOR: 1300 KÖPEK, 100 KEDİ, 4 AT VE ONLARCA TAVŞAN İLE KUŞ...

    Wen, bu nedenle her gün düzenli olarak ön bahçesine  terk edilmiş evcil ve sokak hayvanlarının bırakıldığını ve yaralı hayvanlara yardım etmesi için telefonla arandığını belirtti. Adeta bir sivil toplum kuruluşu gibi çalıştığını belirten Wen, bin 300’den fazla köpeğin yanı sıra yüz kedi, dört at ve bir dizi tavşan ve kuşla yaşadığını ifade etti.

  • 7

    GÜNDE 500 KG MAMA PİŞİRİYOR

    Diğer taraftan Wen, her sabah saat 4’te uyandığını ve hayvanlar için 500 kilogramdan fazla  pirinç, et ve sebze pişirerek başladığını söyledi. Ayrıca, günde 20-30 varil hayvan dışkısı temizlediğini aktardı.
  • 8

    HAYVANLARA BAKMAK İÇİN EVİNİ SATTI VE KREDİ ÇEKTİ

    İki katlı evinin  her odasında yan yana ve üst üste yığılmış kafesler olduğu görülen Wen, hayatını dairesini satarak elde ettiği gelirle, 60 bin yuan'a (yaklaşık 72 bin Türk lirası) varan kredilerle ve bir çevre teknisyeni olarak daha önceki kariyerinden elde ettiği emeklilik ve hayat birikimiyle finanse ettiğini açıkladı.  Bununla birlikte sosyal medyada açılan "Chongqing Wen Teyze" isimli bir hesaptan zaman zaman bağış aldığını ifade etti.

  • 9

    HAYVANLARI SAHİPLENDİRMEK İSTİYOR

    Wen, sosyal medyada ve basında çıkan haberlerin hayvanların durumuna dikkat çekeceğini ve onların sahiplendirilmesini kolaylaştırıcağını umuyor.  Ancak, Wen hayvanların fotoğraflarını yayımladıktan yayınlandıktan sonra internette tepkiyle karşılaştığını ifade etti.

  • 10

    Sosyal medyada bir kişinin, "Böylesine küçük bir kafeste yaşamak, başıboş bir köpek olmaktan daha iyi değil" diye yazdığını ifade eden Wen, hayvanları kafeste tutmaya mecbur olduğunu çünkü birbirlerine zarar verdiklerini söyledi. 

  • 11
    Wen, "Bütün köpekler serbest bırakılırsa, savaşırlar. Bunun sonucunda ise birçok hayvan ölebilir. Ama elbette, hayvanlara tek başıma ilgilenmem oldukça zorlu ve mücadeleci bir iş. Ben onların sahiplenilip mutlu bir yuvaya sahip olmasını istiyorum” diye konuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız