Kız çocukları ve tehlikeli yaşamları

Yoksulluk, şiddet ve gelenekler nedeniyle dünyanın her yanında milyonlarca kız çocuğu baskı altında yaşıyor. Ve aralarından bazıları umudu eğitimde buluyor.

Haberler National Geographic 02.01.2017 - 12:47 Son Güncelleme : 02.01.2017 - 14:24

  • 1
    Hindistan’ın Delhi kentindeki 30 hektarlık Ghazipur çöplüğü, satacak bir şeyler toplayan yedi yaşındaki Zarina’ya kaynak sağlıyor. Dünyanın farklı yerlerindeki birçok kız çocuğu gibi, eğitime fazla erişimi olmadan yoksulluk içinde yaşıyor.
  • 2
    Mange Bureh’te süs eşyaları satan genç kız mola vermiş. Kızların çamaşır yıkadığı, erkeklerin balık avladığı bir nehrin kenarında üç erkek çocuğuyla birlikte oturuyor. Okula gitmeyip ailelerine destek olmak için Sierra Leone sokaklarında çalışan kızlar, kendilerine karşı işlenen suçların çoğunlukla cezasız kaldığı bu ülkede özellikle tehlike altında.  
  • 3
    Elizabeth (19) ve Rebecca (13), Kabala’da düzenlenen bir Bondo töreni sırasında dans ediyor. Yaşlılar, geleneksel olarak dış genital bölgenin kesildiği ya da alındığı Bondo’nun, kızları topluma bağladığını ve evliliğe hazırladığını söylüyor. Bu uygulama aynı zamanda kadınların cinselliğini sınırlamayı da amaçlıyor; fiziksel ve duygusal olarak zarar veriyor. Sierra Leone’deki kadınların çoğu kadın sünnetine maruz kalmış.
  • 4
    Sierra Leone’nin Masanga köyünde kendilerini kadınlığa hazırlayacak alternatif Bondo törenine katılan kızlar (bu törende kadın sünneti uygulaması yapılmıyor). 2010’dan bu yana söz konusu törene katılan kız çocuğu sayısı 600’ün üzerinde.
  • 5
    Sierra Leone’de görücü usulü evlilik yaygın. Freetown’da yaşayan Baby Seibureh (17) ve Claude Seibureh (48) Ebola salgını sırasında evlenmiş. Baby’nin, oğlu Joseph’i güvenli bir şekilde doğurması için sezaryen gerekmiş. 
  • 6
    Rinki Kumari (ön planda) ile Arti Kumari, Hindistan’ın Forbesganj kentinde, Kasturba Gandhi Balika Vidyalaya adlı devlet okulunda ders arasında odalarında dinleniyor. Amacı seks ticaretini önlemek olan yardım kurumu Apne Aap tarafından yönetilen okulda civar köylerden imkânları yetersiz yüz kadar kız eğitim görüyor.  

    Devamını National Geographic Türkiye’nin Ocak 2017 sayısında veya iPad/iPhone edisyonlarında okuyabilirsiniz. 
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız