Monolit nedir? (Utah ve Romanya’nın ardından California’da da gizemli monolit bulundu)

Geçen hafta ABD’nin Utah eyaletinde ıssız çölün ortasında bir metal monolit bulunmuş ve tüm dünyanın ilgisini çekmişti. Yetkililer,  bulunan yapının Stanley Kubrick’in ‘2001: A Space Odyssey’ filmindeki bloklara benzerliği sebebiyle bir hayran tarafından yerleştirildiği tahmini yürütmüştü. Gizemli yapının kaybolmasının ardından, önce Romanya'da sonrasında ise California eyaletinde yer alan Atascadero kasabasında yeni bir monolit keşfedildi. 

Haberler ntv.com.tr, Reuters 04.12.2020 - 09:37

  • 1

    Monolit, yekpare taş veya kayadan meydana gelen, görünüşte dağ benzeri bir jeolojik veya teknolojik, büyük boyutlu bir kitledir. Sıklıkla çok sert ve katı metamorfik kayadan olan bu kitleleri, genellikle erozyon açığa çıkarmıştır.

    Bugün yeryüzündeki en büyük üç monolit Avustralya'da, Meksika'da ve ABD'de bulunuyor. 

  • 2

    YÜRÜYÜŞÇÜLER KEŞFETTİ

    Öte yandan Guardian’ın yerel bir gazeteye dayandırdığı habere göre, ABD’de Utah’ın ardından California’da da gizemli bir monolit ortaya çıktı. Atascadero kasabasında gezintiye çıkan onlarca yürüyüşçü Pine dağının tepesindeki monoliti keşfetti ve ardından fotoğraflarını paylaştı.
  • 3

    3 METRE BOYUNDA

    Bununla birlikte, kim tarafından yerleştirildiği bilinmeyen metal yapının üç kenarının bulunduğu, 3 metre boyunda ve 45 santimetre genişliğinde olduğu belirtildi.
  • 4

    UTAH'TAKİ KADAR SAĞLAM DEĞİL

    Diğer taraftan, bulunduğu kayalara sıkıca monte edilmiş olan Utah’taki benzerinin aksine, Atascadero monolitinin salllandığı ve güç uygulanırsa devrilme ihtimali olduğu ifade edildi.

  • 5

    UTAH'TA ÖNCE BULUNDU, SONRA KAYBOLDU

    ABD'nin Utah eyaletinde havadan yaban koyunu sayımı yapan milli park görevlileri tarafından 18 Kasım’da tesadüfen keşfedilen uzun ve parlak metal monolit, tüm dünyanın ilgisini çekmişti.
  • 6
    Bununla birlikte, adeta, "2001: A Space Odyssey" filminden fırlamış gibi görünen yapının kim tarafından ne zaman çöle yerleştirildiğine ilşkin araştırmalar sürerken, Utah Eyalet Arazisi Bürosu (BLM) geçen hafta sonu gizemli nesnenin ortadan kaybolduğunu açıkladı.
  • 7

    ROMANYA'DA DA ORTAYA ÇIKTI

    ABD’nin Utah eyaletinde gizemli bir şekilde ortaya çıkan, sonra  yine  esrarengiz şekilde ortadan kaybolan ‘monolit’ geçen gün de Romanya’da ortaya çıkmıştı. Utah’ta çölün ortasında bulunan bloğun aksine bu metal yapıda çekiçle yapılmış gibi görünen izlerin bulunduğu belirtildi. Romanya’nın kuzeyinde bulunan 4 metrelik monolitin de bulunduğu yere nasıl geldiği bilinmiyor.

    VİDEO: ROMANYA'DA MONOLİT

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız