Ortadoğu'nun hasta liderleri

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud başkent Riyad'daki bir hastanede sağlık kontrolünden geçti.

Haberler ntv.com.tr 31.12.2014 - 15:34

  • 1

    Ortadoğu'nun hasta liderleri

    Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud başkent Riyad'daki bir hastanede sağlık kontrolünden geçti. Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yayımlanan Kraliyet Divanı'nın açıklamasına göre, Kral Abdullah, Riyad'daki Kral Abdullah bin Abdulaziz Ulusal Muhafız Tıp Merkezi'nde bir dizi tetkik yaptırdı.
  • 2
    90 yaşındaki Kral Abdullah Aynı hastanede 17 Kasım 2012'de sırtından ameliyat olmuştu. Kral Abdullah
    son 2 yılda 4 operasyon geçirdi. Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yanı sıra birçok Arap ülkesinin devlet başkanı ilerlemiş yaşları ve geçirdikleri hastalıklar nedeniyle 2014'ü hastanelerde geçirdi.
  • 3
    Ortadoğu'daki 6 ülkenin devlet başkanı, yaşadıkları sağlık sorunlarından ötürü uzun süre fiili olarak görevleri başında bulunamadı.
  • 4

    BAE DEVLET BAŞKANI NAHYAN

    Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı ve Abu Dabi Emiri Eş-Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan (65) kalp krizi geçirdiği geçen Ocak ayından bu yana hiç bir resmi programa katılmadı.
  • 5
    Veliaht Muhammed bin Zayid Al Nahyan, geçen Temmuz ayında BAE Haber Ajansı'na (WAM) yaptığı açıklamada, devlet başkanının ameliyat olduğu yönünde sosyal paylaşım sitelerinde yer alan haberlerin doğruluk payı olmadığını ifade etti.
  • 6

    CEZAYİR DEVLET BAŞKANI BUTEFLİKA

    Cezayir Devlet Başkanı Abdulaziz Buteflika da, (77) sağlık problemleriyle 2014'te gündemde olan kişilerdendi. 16 Aralık'ta Cezayir'de yayınlanan El-Vatan Gazetesi, Buteflika'nın tedavi için Fransa'daki Du Val De Grace Hastanesi'ne kaldırıldığını yayımladı. Ertesi gün Buteflika İran ve Mısır'ın Cezayir büyükelçilerini kabul etti.
  • 7
    Ülkeyi tekerlekli sadalyesinde yöneten Buteflika'nın sağlığıyla ilgili haberler bununla sınırlı kalmadı. Geçen Kasım ayında Fransız Le Point Dergisi, Buteflika'nın Fransa'nın güneydoğusundaki Grenoble Hastanesi'nde olduğunu iddia ederken, Şuruk News Televizyonu devlet başkanının sağlık durumunun iyi olduğunu duyurdu. Cezayir'de 17 Nisan'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Abdülaziz Buteflika, yemin törenine tekerlekli sandalyeyle katıldı.
  • 8

    UMMAN SULTANI KABUS

    Umman Sultanı Kabus bin Said (74) henüz tam olarak bilinmeyen bir sağlık problemi nedeniyle bu yılın 7 ayını yurt dışında geçirdi. Temmuz ayından bu yana ülkeyi fiilen yönetemeyen Sultan Kabus'un kanserle mücadele ettiği ve tedavi için Almanya'nın Münih kentine nakledildiği yönünde basında yer alan haberlerin ardından, 18 Ağustos'ta sultanlıktan, Kabus'un bazı tetkikler yaptırdığı ancak sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
  • 9
    Ekim ayında yapılan ve sağlık durumunun iyi olduğu yönündeki bir diğer açıklamadan yaklaşık bir ay sonra Sultan Kabus, Umman'ın 44'üncü kuruluş yılı etkinliklerine az bir zaman kala bir televizyon konuşmasında ilk defa göründü. Sultan Kabus aynı gün, basında halefleri olarak görülen Başbakan Yardımcısı Fehd bin Mahmud Al Said ile sultanın danışmanı Şihab bin Tarık Al Said ile görüştü.
  • 10
    1970'ten bu yana yönetimde bulunan, çocuğu ve kardeşi olmayan Sultan Kabus henüz kendisine varis tayin etmiş değil. Umman yasalarına göre, hanedan meclisinin, başkanlık koltuğunun boşalmasının ardından 3 gün içinde birisini tayin etmesi gerekiyor.
  • 11

    KUVEYT EMİRİ SABAH

    Kuveyt Emiri (88) Eş-Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah da, 14 Mart'ta ABD'de bir ameliyat geçirdi. O günlerde Kuveyt Haber Ajansı'nda (KUNA) Emir'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi ancak geçirdiği ameliyatla ilgili bilgi verilmedi.
  • 12

    SUDAN DEVLET BAŞKANI BEŞİR

    Sudan Devlet Başkanı Ömer el-Beşir (70) geçen Mayıs ve Ağustos aylarında başkent Hartum'daki bir hastanede iki dizinden ameliyat oldu ancak başkanlık sarayına dönüp görevine devam etti. Beşir, 2012 yılının Ağustos ayında da Katar'ın başkenti Doha'da 3 ay sonra da Suudi Arabistan'da gırtlak ameliyatı geçirmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız