Kim Milyoner Olmak İster'in dikkat çeken sorusu: Kiska Adası

Kim Milyoner Olmak İster  29 Haziran çarşamba akşamı izleyicilerle buluştu. Yarışmanın en merak edilen sorularından birisi de ''15 Ağustos 1943'te başlayan ve 8 gün süren bir operasyon sonucu Büyük Okyanus'ta Kiska adlı küçük bir adayı ele geçiren ABD ve Kanada birlikleri 300'den fazla ölü ve yaralı vermişken adayı kaç Japon askeri savunmuştur?'' sorusu oldu. İşte geceye damga vuran soru ve Kim Milyoner Olmak İster'de bugüne kadar dikkat diğer çeken sorular...

Haberler 30.06.2022 - 09:18

  • 1

    Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında dün akşam yöneltilen ''15 Ağustos 1943'te başlayan ve 8 gün süren bir operasyon sonucu Büyük Okyanus'ta Kiska adlı küçük bir adayı ele geçiren ABD ve Kanada birlikleri 300'den fazla ölü ve yaralı vermişken adayı kaç Japon askeri savunmuştur?'' sorusu seyircileri merak ettirdi.

  • 2

    15 Ağustos 1943'te başlayan ve 8 gün süren bir operasyon sonucu Büyük Okyanus'ta Kiska adlı küçük bir adayı ele geçiren ABD ve Kanada birlikleri 300'den fazla ölü ve yaralı vermişken adayı kaç Japon askeri savunmuştur?

    A-) 0

    B-) 1

    C-) 10

    D-) 1000

    Doğru cevap: A

  • 3

    İşte geceye damga vuran soru ve Kim Milyoner Olmak İster'de bugüne kadar dikkat diğer çeken sorular...

    MERAK EDİLEN SORU

    Soru: Nightingale İngilizce'deki anlamı nedir?

    A: Lamba

    B: Ay tutulması

    C: Gece gelen

    D: Bülbül

    Doğu cevap: D

  • 4
    Malı güzel olan kimse için müşteri kaygısı olmayacağını anlatan atasözüne göre "Pekmez gibi malın olsun" dendikten sonra sineğin nereden geleceği söylenir?

    A- Antakya

    B-) İzmit

    C-) Adapazarı

    D-) Mersin

    Doğru cevap: A
  • 5

    Guiness Dünya Rekorlarına göre 251 cm boyundaki "Yaşayan En Uzun Erkek" ve 215 cm boyundaki "Yaşayan En Uzun Kadın" sırasıyla hangi ülkenin vatandaşlarıdır?

    A-) Türkiye ve Türkiye

    B-) Türkiye ve Çin

    C-) Türkiye ve ABD

    D-) Çin ve Çin

    Doğru Cevap : A 

  • 6

    YARIŞMANIN EN İLGİNÇ SORULARI

    Hangi çift 2017'de doğan kızlarının adını Mevlana Celaleddin-i Rumi'den esinlenerek Rumi koymuştur?

    A- Beyonce ve Jay-Z

    B- Victoria ve David Beckham

    C- Meghan Markle ve Prens Harry

    D- Kim Kardasian ve Kanye West

    Doğru yanıt: A şıkkı Beyonce ve Jay-Z

  • 7

    Hangisi TDK sözlüklerinde yer alan bir kelime değildir?

    A-Varsız

    B-Patırtısız

    C-Yoksuz

    D-Sırasız

    Doğru yanıt: A şıkkı Varsız

  • 8

    'Scoville ölçeği hangisini ölçer?'

    A: Deniz tuzluluğunu
    B: Çikolata tatlılığını
    C: Limon ekşiliğini
    D: Biber acılığını

    Doğru yanıt: D

  • 9
    Kim Milyoner Olmak İster'in son bölümünde ilginç bir soru soruldu. İzleyiciler ilk önce sorunun yanlış yazıldığını düşündü ancak doğruydu. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu Tepesi" nerededir? sorusu herkes tarafından merak konusu oldu.
  • 10
    Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu Tepesi nerededir?“

    ŞIKLAR

    A- Hawai

    B- Yeni Zelanda

    C- Galler

    D- Hindistan

    Doğru cevap: Yeni Zelanda
  • 11

    İşte yarışmada daha önce dikkat çeken ve gündem olan sorular. Siz olsanız ne cevap verirdiniz?

  • 12

    Çocukların annenin soy adını taşıdığı evlenen erkeklerin eşlerinin evine taşındığı dünyanın en büyük anaerkil toplumu olan Minangkabaular hangi ülkede yaşar?

  • 13

    Doğru cevap Endonezya olacaktı.

  • 14
    "Dışarıdan yiyecek ve içeçek getirmek yasaktır" uyarısıyla karşılaşıyorsanız muhtemelen neredesinizdir?
  • 15

    28 yaşındaki yarışmacı bu soruya A şıkkı olan "Uzay istasyonu" yanıtını verdi.

  • 16
    Verdiği cevapla ilk soruda elenen yarışmacı, "Heyecanıma yenik düştüm" dedi.
  • 17

    Kim Milyoner Olmak İster'in 12 Kasım Pazartesi akşamı yayınlanan yeni bölümündeki ilginç matematik sorusu dikkatleri çekti. Yarışmacıya 'Bir çikolata ve bir sakızın toplam fiyatının 11 lira olduğu markette çikolata sakızdan 10 lira daha pahalıysa sakızın fiyatı nedir?' sorusu yöneltildi.

    Belirli süre içinde soruya yanıt vermesi gereken yarışmacı '1 lira' yazan B şıkkını seçti. Ancak sorunun doğru yanıtı '50 kuruş' çıktı ve genç yarışmacı matematik sorusunda elendi. Murat Yıldırım ise 'eğer 1 lira olsaydı, 11 lira daha fazla ve 12 lira olurdu' diyerek yorumdabulundu.

  • 18

    Kim milyoner Olmak İster'e katılan yarışmacı Cem Karaca'nın seslendirdiği Herkes Gibisin adlı şarkının sözlerinin hangi şairin şiirine ait olduğu sorusu için telefon jokeri hakkını kullanınca büyük şok yaşadı.

  • 19

    Yarışmacının telefonla aradığı İstanbul Şehir Üniversitesi’nde İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim görevlisi olan arkadaşı Fatih Altuğ şiirin yazarının Atilla İlhan olduğunu söyledi.

  • 20

    Yarışmacı arkadaşına güvenerek 'Atilla İlhan' cevabını verdi. Ancak doğru cevap Nazım Hikmet'ti... Öğretim görevlisi Fatih Altuğ, kendi uzmanlık alanından gelen soruyu bilemedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız